Inspiratie

Toelaten van gevoel

We malen en piekeren, we draaien in rondjes. Maar waarom eigenlijk? Ruth Baer, hoogleraar psychologie en auteur van het boek ‘Oefenen in geluk’ noemt drie redenen waarom we piekeren en wat als er gebeurt als we onze gevoelens toelaten: 

  1. Gepieker beschermt ons tegen pijnlijke emoties. Deze voelen we liever niet. Door samen stil te staan bij het gevoel en de pijn toe te laten, kan het gevoel bevrijdt worden en stopt het piekeren.
  2. We zien piekeren aan voor constructief denken. Het lijkt alsof we het probleem oplossen, maar dat is niet zo. Ons hoofd is actief, maar we voelen het niet in ons lichaam. Een gevoel kan hierdoor niet verwerkt worden. Het blijft aandacht vragen in ons hoofd, dit noemen we piekeren.
  3. Door te blijven malen, voorkomen we moeilijke stappen. Door wel in actie te komen, wat spannend is, kan het gevoel bevrijd worden. 
Bron: psychologiemagazine.nl

Wil je samen met mij jouw emoties en gevoelens onderzoeken en toelaten? Neem dan contact met me op. 
Relatietherapie Wageningen

Ons lichaam vertelt

“Het lichaam speelt een cruciale rol bij psychologische gezondheid.” Dat schrijft psychiater Bessel van der Kolk, in zijn boek ‘Traumasporen’. 

Het lichaam is ons ‘Levende lijf’. We gebruiken het om te bewegen, om in contact te komen met anderen, om te voelen, te proeven en te ervaren. Ons lichaam is ook ons ‘Geleefde lijf’. Het heeft al onze ervaringen erin opgeslagen: zowel de fijne, de gezonde ervaringen, als ook de minder fijne en stressvolle  ervaringen. 

Van der Kolk toont in zijn onderzoeken aan dat psychologische trauma’s zich in ons lichaam vastzetten en zich uiten in lichamelijk en mentale klachten. Dit maakt het lichaam een belangrijke sleutel bij het oplossen van trauma’s en stress. 

Bron: Traumasporen, Bessel van der Kolk 

Wil jij samen met mij betekenis geven aan wat jouw lichaam je vertelt? Neem dan contact met me op.  

coach Wageningen; coaching Bennekom; relatietherapie Wageningen; relatietherapie Bennekom

Mijn missie

Het is mijn missie om jou te laten ervaren je verbonden te voelen; met jezelf en met de ander. Dat doe ik met compassie, waarbij ik met volle aandacht luister en waardering geef. Ik heb hierbij altijd de groei en de ontwikkeling van jou als persoon op het oog. 

Dit met als doel dat je volop je eigen leven kan leiden en in staat bent jezelf te uiten vanuit je ware menszijn. Op deze manier ervaar je vrijheid en verbondenheid. Je bent aanwezig en present en hebt regie over je eigen leven. 

Haptotherapie Wageningen Ede Bennekom Renkum Rhenen Kesteren

Natuur als inspiratiebron

De natuur is voor mij een belangrijke inspiratiebron en van grote waarde. De natuur geeft richting. Wat wil ik? Hoe kan ik van waarde zijn? In de natuur komt mijn hoofd tot rust en krijg je een heldere geest. Inspirerend!