Over Ivette

Betrokken, open en verbindend; dit kenmerkt mij als persoon en zijn aspecten die in de haptonomie belangrijk zijn. Ik ben nieuwsgierig en oordeelvrij. Anderen voelen zich snel veilig en vertrouwd bij mij. Dit is de basis om samen aan de slag te gaan. 

Ik heb een passie voor persoonlijke groei, mensen begeleiden in hun ontwikkeling. Daarnaast houd ik erg van de natuur. Ik wandel graag en geniet van het buitenleven. De natuur is voor mij een mooie inspiratiebron en de combinatie van bewegen en stilstaan helpt je verder. Ik heb een achtergrond als HR-manager, procesbegeleider en coach. De vierjarige opleiding tot haptotherapeut bij het Instituut voor Toegepaste Haptonomie in Nijmegen was voor mij de kers op de taart. Ik was nieuwsgierig naar de wisselwerking tussen lichaam en geest en hoe patronen ontstaan en deze te veranderen. De haptonomie heeft mij dichter bij mijzelf gebracht en mijn relaties verdiept. 

Wat ik mooi vind aan de haptonomie is dat direct voelbaar wordt wat er gebeurt in de interactie. Omdat we werken in het hier-en-nu, krijg je direct feedback op je handelen, hoe je overkomt, en wat je zelf kunt en wilt aanpassen. De begeleiding is erop gericht om jou verder te helpen in jouw ontwikkeling. 

Ik ontmoet je graag om te zien wat ik voor je kan betekenen! 

5/5

Wat klanten zeggen over Ivette

"De psycholoog heeft mij leren begrijpen, jij hebt me leren voelen."
Vrouw (35)
haptotherapie Wageningen
"Ik ben ontzettend blij dat ik de stap heb gezet om met Ivette aan de slag te gaan. Ze is een fijn, rustig en daadkrachtig mens met een laagdrempelige en persoonlijke aanpak. Het is ongelooflijk hoeveel vooruitgang ik heb geboekt in slechts 6 sessies. Naast dat ik me beter bewust ben van mijn valkuilen en trigger, (h)erken ik ook mijn emoties weer en durf ik te luisteren naar mij hart in plaats van alles te benaderen vanuit mijn verstand. Ik ben sterker in balans en sta relaxter en positiever in het leven. Een wereld van verschil!"
Vrouw (30)
familieopstelling Wageningen Bennekom Ede Renkum Rhenen Barneveld
"Een belangrijke kracht van Ivette ligt in haar betrokken, open en warme aandacht voor haar cliënt.  Mij gaf dat een vertrouwd gevoel. Ik heb ervaren hoe het is om echt in contact te zijn, op een manier die ik eigenlijk niet zo goed kende. Ik merk een wonderbaarlijk verschil in rust, vooral in mijn contacten met mijn omgeving."
Robin (55)
haptonoom Wageningen
“Ik heb Ivette benaderd, eigenlijk heel simpel op advies van mijn bedrijfsarts, omdat al mijn energie op was. Een gouden advies. Door met Ivette te werken heb ik weer vertrouwen in mijn lijf gekregen en daardoor in mezelf. De aandachtige coaching van Ivette bij elke sessie was heerlijk verhelderend, soms verrassend, nooit confronterend. Er was ruimte om te lachen en te huilen. Er was ruimte om te praten, of juist niet. Net wat nodig was. Ik schrijf dit, een beetje onderuit gezakt zittend op mijn bank, benen omhoog. Deze houding kwam op tijdens een zoektocht naar rust en ontspanning. Heerlijk om dat nu bewust op te kunnen zoeken. Dank voor alles, Ivette.“
Vrouw (60)
haptotherapie Wageningen en Bennekom
"Ivette heeft mij in korte tijd kennis laten maken met mijn eigen gevoelens en mij geleerd om bewuster te luisteren en omgaan met bepaalde gevoelens. Ik vond het erg bijzonder om te merken hoe een therapeut op gevoelsmatig vlak zoveel teweeg kan brengen. Dit heb ik nooit eerder ervaren gedurende therapie.
Ivette helpt je om bij de kern van je gevoel te komen; simpel, maar toch erg ingewikkeld voor velen. Het is mooi hoe ze daarin steunt en met jou is. Ik heb de begeleiding als prettig ervaren!"
Vrouw (18)
Coach Wageningen
"Samen met Ivette mijn gevoelswereld leren kennen door af te stemmen en te delen. Hierdoor kan ik naar mijn gevoel luisteren, mijn eigen identiteit neerzetten en grenzen aangeven. Ik ben dichter bij mijn gevoel gekomen en kan mijn leven meer kleur en vorm geven."
Marinus (32)
Haptonoom Ede Wageningen Bennekom Barneveld Rhenen Kesteren
"Ik wil je graag enorm bedanken voor alles wat je me hebt geleerd.
Mooi hoe jij woorden kon geven aan mijn gevoel, waar ik ze kwijt was.
En de juiste oefeningen kon aanbieden, zodat ik weer kon leren."
Vrouw (39)
Coach Wageningen
"Ivette is een geweldig haptonoom. Door haar hulp heb ik steeds meer stevigheid in mijn leven gekregen. Daardoor kan ik nu voelen wat ik zelf wil en keuzes maken die volkomen goed voelen. Haptonomie door Ivette is zacht, stil, mild, liefdevol. En de effecten zijn heel ingrijpend, je leven verandert. Met Ivette heb ik deze veranderingen met vertrouwen kunnen volbrengen."
Jacqueline (50)
haptonomie Wageningen
“Ivette is wat mij betreft een aanrader! Als zzp'er wist ik niet goed wat ik nu echt wilde. Ivette stelde voor een paar sessies te doen. En dat was super! De benadering van Ivette voelde voor mij direct vertrouwd. Ze is rustig, luistert goed en laat je jezelf zijn. Dat gaf vertrouwen. Ik heb geleerd minder te denken en heel bewust te gaan voelen. Wat ik daar allemaal mee kan bereiken! In ieder geval een nieuwe opdracht." Lian (54)
Familieopstelling Wageningen Ede Bennekom
“Ivette heeft de gave te versnellen waar moet en te vertragen waar nodig. Ze is transparant en betrouwbaar en stemt goed af. Ivette hielp mij verbanden en mijn patronen te zien. Ze gaf mij de ruimte en de juiste begeleiding, om zo te komen tot inzichten en ervaringen die ik meteen kon toepassen in mijn dagelijks leven.” Vrouw (45)
coach Wageningen; coaching Bennekom; relatietherapie Wageningen; relatietherapie Bennekom
“Ik heb mijn haptonomiesessies bij Ivette als zeer prettig ervaren. Er was ruimte voor eigen inbreng en Ivette stuurde de sessies zo dat ook het gevoel sterk aan bod kwam, hetgeen waar de haptonomie om draait! In zeven sessies heb ik veel bereikt. Ik sta nu in mijn kracht en ga niet meer over mijn grenzen. Dit voelt fantastisch!"
Miranda (50)
haptonoom en coach Bennekom, haptonoom en coach Wageningen
“Ivette, dank voor alles! Ik heb zoveel geleerd en gevoeld over mezelf. Het was mooi om te ervaren dat we zo verbonden waren. Ik heb ontdekt dat ik wel degelijk voel en hoe! En dat ik het mijn gevoel nu beter herken en ernaar kan luisteren. Ivette, je bent een hele goede en verbindende haptotherapeut."
Christine (52)
haptotherapie Renkum
"Ik vond het ten eerste fijn dat je een hele fijne uitstraling had en dat je me heel erg het gevoel gaf dat ik alles kon vertellen en dat ik
gewoon mezelf kon zijn. Ook vond ik de oefeningen nuttig en zag ik ontwikkeling. De sessies hebben me echt wel geholpen. Ik vond dat je vaak goed aanvoelde wat ik nodig had en welke oefening goed zou zijn. De eerste sessie moest ik heel erg wennen en had ik het idee dat het niet zou helpen, maar ik blij dat ik toch ben doorgegaan! Ik vond het heel fijn, bedankt voor alles."
Vrouw (17)
Haptotherapie Wageningen en Bennekom
“Na een zware periode, waar veel zich opstapelde, was ik mezelf kwijtgeraakt. Door de begeleiding van Ivette heb ik stap voor stap geleerd mijn grenzen aan te geven en mijzelf weer in mijn kracht te zetten."
Vrouw (57)
haptotherapie Wageningen en Bennekom
Ik wilde een ander invalshoek proberen dan een traditionele therapeut. Een andere manier om mezelf en mijn ongemakken beter te begrijpen. Daarom koos ik voor haptonomie. Ivette hielp me met haar nuchtere kalmte in te zien hoe ik sneller uit mijn hoofd kom en liet me beter begrijpen wat er binnen in me gebeurt. Haptonomie is een fijne en laagdrempelige manier om op een andere manier naar jezelf te kijken in verhouding tot de ander. 
Tom (34)
Coach Wageningen Ede Arnhem