Teamcoaching en training

Teamcoaching 

Teamcoaching is erop gericht het beste uit het team te halen. Als haptonoom heb ik geleerd op een diepgaande manier te kijken naar onderlinge interacties tussen teamleden. Hoe communiceren zij met elkaar? Hoe werkt het team samen? Wat is de onderstroom? Hiermee onderscheid ik mij van andere teamcoaches. Ik werk in het moment: zet stil, nodig uit, bevraag en benoem wat er gebeurt. Oefeningen uit de haptonomie helpen hierbij. 

Ik werk met het team aan een basis van veiligheid en vertrouwen. Vanuit hier is open communicatie, samenwerking en feedback mogelijk. De basis is de opstap naar de volgende fase van teamontwikkeling: de verschillen waarderen en elkaars talenten benutten. Hierdoor kan het team uitgroeien tot een geoliede machine dat werkt aan een gezamenlijk resultaat. Als haptonoom hoop ik een bijdrage te mogen leveren aan uw team!

Thema’s

 • Veiligheid, vertrouwen en verbinding
 • Open communicatie en feedback
 • Samenwerking en talenten benutten
 • Zelfsturing en verantwoordelijkheid
 • Eigenaarschap en resultaatgerichtheid

Afhankelijk van de vraag van het team maak ik een programma op maat. De teamcoaching kan bestaan uit meerdere sessies. Hierbij kijk ik wat het team nodig heeft om door te ontwikkelen naar een volgende fase. Wil je meer informatie over teamcoaching / teamontwikkeling en de mogelijkheden bespreken voor jouw organisatie bespreken? Neem dan contact met me op voor een vrijblijvend gesprek.

Training persoonlijke ontwikkeling

Naast teamontwikkeling kan de vraag ook zijn om een groep mensen ontwikkelen. Hiervoor bied ik trainingen persoonlijke ontwikkeling aan, waarbij altijd sprake is van maatwerk. In een groep leren biedt voor deelnemers meerwaarde ten opzichte van individuele begeleiding. Deelnemers leren van elkaar, herkennen elkaars patronen en helpen elkaar uit hun comfort zone te stappen. De verbinding die ontstaat in een groep is na de training van grote waarde voor de organisatie. Mensen zoeken elkaar sneller op, vertrouwen elkaar en samenwerking verloopt soepeler. 

Wat onderscheid mij van andere trainers? Als haptonoom kijk ik naar mensen in interactie met anderen. In contact met anderen wordt je patroon zichtbaar. Ben je meer op jezelf op op de ander gericht? Ben je van samen of van alleen? Blijf je voor de voor de grens of ga je erover? De trainingen geven inzicht in jezelf en handvaten om je handelingsperspectief te vergroten. Als trainer ben ik betrokken en open. Ik nodig uit, spiegel en blijf erbij. De trainingen zijn zeer interactief met veel oefeningen uit de haptonomie.  

Thema’s

 • Jezelf inbrengen, ruimte innemen 
 • Je koers bepalen, keuzes maken
 • Loslaten en vertrouwen
 • Werkdruk: rust in je hoofd en lijf
 • Verbinden en samenwerken
 • Grenzen aangeven
 • Communicatie en feedback

Contact

Is er binnen uw organisatie behoefte om op deze thema’s te ontwikkelen? Neem dan contact met mij op door te bellen naar 06 1105 7114 of via emailadres info@ivettevanderlinden.nl. Of klik op de button.